Uitdagende activiteiten

Een uitdagend dagprogramma zorgt ervoor dat activiteit, rust, leren, ontwikkelen, ontdekken en ontspannen met elkaar of juist alleen elkaar op een natuurlijke manier afwisselt.

Vast, vetrouwd dagprogramma

​We werken met een vast dagprogramma, maar wel kindgericht. Dat wil zeggen dat we het programma aanpassen aan de actualiteit én aan het individuele kind. Schijnt de zon? Dan organiseren we een poedelmiddagje. Voor de nodige beweging pakken we de wandelwagen en gaan we met de kinderen op pad. En heeft een kind geen zin? Dan gaat hij heerlijk spelen met de blokken of trekt zich terug met een knuffel en boekje in het leeshoek.

Differentiatie

Ieder kind is anders. Elk kind heeft zijn eigen voorkeuren, talenten en ontwikkelt zich op een unieke manier. We organiseren activiteiten waarbij er ruim gedifferentieerd kan worden zodat het aansluit bij ieder individu. Tijdens een ontdekkingstocht wordt het ene kind bijvoorbeeld uitgedaagd om zelf over een boomstam (bruine lange mat) te lopen, krijgt de ander een handje en weer een ander moet ook nog eens over een blad (van schapenwol gehaakt) zien te komen dat over de boomstam is gewaaid door de wind…

Materialen

​Om aan te sluiten bij verschillende (ontwikkelings-) doelen werken wij met uitgekiend materiaal om een zo aantrekkelijk mogelijke voorbereide omgeving te scheppen. Wij kiezen consequent voor de beste materialen: natuurlijk, duurzaam, met eerdere toepassingsmogelijkheden én fantasie-prikkelend.’ De kleurstelling is natuurlijk en zacht.
Zo voelt iedereen zich welkom.

Vaste en speciale thema’s

​Binnen ‘KDV Château Heiloo’ hebben wij gekozen voor het werken met thema’s. Thema’s zijn leuk, verbinden en zorgen ervoor dat de kinderen ontwikkelen met hoofd, handen en hart.
We knutselen, dansen, zingen of spelen toneel. Eens per maand komt de muziekjuf de kinderen vermaken met muziek, zingen en plezier.

De lengte en de inhoud van een thema wordt aangepast aan de behoefte, voorkeuren en ontwikkeling van de kinderen. Zij zijn namelijk constant het uitgangspunt.

Activiteiten​

  • Enkele voorbeelden…
  • Zingen en muziek maken tijdens het welkoms- en afscheidsritueel
  • Imitatiespel en rollenspel
  • Voorlezen
  • Kinderyoga en kinderdans
  • Buiten spelen (binnen en buiten loopt zoveel mogelijk in elkaar over)
  • Creatief
  • ‘Werken’ in de moestuin


Wilt u meer weten over onze activiteiten leest u dan ons pedagogisich beleidsplan of vraag onze pedagogische medewerkers ernaar. Zij vertellen u er graag over en kunnen u alles laten zien.

contactgegevens
Hoofdkantoor

KDV Château Heiloo VOF
Zwanebloemlaan 266
1087 JT Amsterdam
020 - 369 01 44
info@chateauheiloo.nl

Locatie

KDV Château Heiloo
Stationsweg 128
1852 LN Heiloo
072 – 8515 337
info@chateauheiloo.nl